7 motive pentru care iluminatul exterior al unui imobil este o alegere excelentă

7 motive pentru care iluminatul exterior al unui imobil este o alegere excelentă

Țara noastră se aliniază la tendințele în iluminat la nivel european și internațional. Fie că vorbim de un iluminat interior al spațiilor de birouri care sporește productivitatea angajaților sau de un iluminat exterior modern, România recuperează în ritm rapid decalajele. Un iluminat exterior corect al clădirilor comerciale sau rezidențiale prezintă foarte multe avantaje. Am inventariat mai jos doar câteva din motivele pentru care orice clădire ar trebui să fie iluminată exterior de către profesioniști. Ne vom referi în continuare în special la iluminatul exterior al clădirilor rezidențiale, adică a caselor și vilelor. Pentru instituții publice și companii private, beneficiile iluminatului exterior cu profile LED sunt date mai ales de obținerea unei imagini favorabile în ochii clienților și a cetățenilor. Pentru particulari, avantajele iluminatului exterior al caselor și vilelor este încă și mai mare. Iată doar câteva avantaje ale ului iluminat exterior modern cu profile LED:

  • Iluminatul exterior conferă siguranță perimetrului după lăsarea întunericului.

O curte iluminată este mult mai protejată de intruși față de o curte întunecoasă. Profesionistul în iluminat va identifica împreună cu proprietarul locurile întunecoase care pot fi vulnerabilități ale imibilului și le va ilumina corespunzător. Liniștea locatarilor unui imobil este de neprețuit și numai aceasta și justifică investiția într-unsistemde iluminat exterior.

  • Iluminatul exterior care pune în valoare puncte focale de interes sporesc frumusețea arhitecturii și pune în valoare anumite detalii avute în vedere de către designer.

O vilă sau un imobil de locuit modern, cu o arhitectură specială, au nevoie să fie puse în valoare de un iluminat exterior care să le sublinieze caracterul. Mai mult, detalii din imediata apropiere a casei pot fi puse în valoare și create spații plăcute în jurul cărora oamenii au tendința naturală de a se aduna. Spații de socializare exterioare iluminate modern sunt trendul major în iluminatul exterior în ultimii ani.

  • Iluminatul exterior modern cu LED crește foarte mult valoarea unui imobil și atractivitatea sa pe piața imobiliară.

Spectaculosul unui imobil rezidențial iluminat exterior depășește cu mult valoarea investiției în acest sistem de iluminat. Unul dintre trucurile prin care se poate crește foarte mult valoarea de revânzare a unui imobil de locuit este dotarea acestuia cu un sistem de iluminat exterior cu LED.

  • Iluminatul exterior crește confortul spațiilor din afara casei și crează o atmosferă plăcută pentru petreceri, întâlniri sau pur și simplu pentru petrecerea timpului cu familia.

Pandemia COVID-19 a făcut din amenajarea spațiilor exterioare de socializare un trend major. Oamenii simt nevoia de socializare în spații sigure, iar iluminatul exterior al curților și a spațiilor de socializare a cunoscut creșteri abrupte în ultimii ani. Fie că vorbim de terase sau curți, ele au devenit extensii importante ale spațiului interior. Un spațiu exterior de socializare poate însemna de la clasicul grătar până la un spațiu multifuncțional, cu loc de gătit, de luat masa, eventual dotat cu încălzitoare pentru prelungirea sezonului. Aceste spații sunt perfecte pentru un sistem de iluminat exterior cu LED.

  • Iluminatul exterior cu LED scade facturile la electricitate.

În general, ca regulă simplă, aceeași cantitate de lumină produsă de un corp de iluminat LED costă cu 75% mai puțin decât cea produsă de un corp de iluminat cu incandescență. Mai mult, lumina produsă de un corp de iluminat LED este unidirecțională și nu este irosită ca să ilumineze spații care nu trebuie iluminate. Per total, un sistem de iluminat exterior cu LED va genera facturi mult mai mici decât cele generate de corpuri de iluminat clasice.

  • Iluminatul exterior cu LED scade numărul insectelor atrase de lumină.

Majoritatea sistemelor de iluminat exterior atrag țânțari, fluturi și insecte de tot felul. Studii efectuate recent au arătat că un corp de iluminat LED atrage mult mai puține insecte sau chiar deloc. Aceasta se întâmplă pentru că LED-ul nu emite radiații UV care atrag de obicei insectele.

  • Iluminatul exterior cu LED instalat de un profesionist este un sistem de iluminat durabil, sustenabil și foarte longeviv.

Chiar dacă investiția inițială într-un sistem de iluminat exterior cu LED este considerabilă, durata ei de viață este foarte mare. Se estimează că un sistem de iluminat exterior cu LED are o durată de viață cu 2500% mai lungă decât al unuia clasic. Aceasta se întâmplă pentru că sistemele de iluminat LED nu suferă la întreruperi și aprinderi repetate. Un sistem de iluminat exterior va fi, deci, mult mai sustenabil decât orice sistem de iluminat exterior clasic.