DESIGN AWARD

Concurs pentru soluția de design de iluminat al lobby-ului Nod makerspace și Mater

CÂȘTIGĂTORII DESIGN AWARD 2021

XO1010 – Locul 1

Juriul a apreciat creativitatea soluției și posibilitatea de interacțiune cu aceasta – un joc XO creat din profilele ProfilistLED care poate funcționa și poate deveni activ la anumite evenimente pentru participanți. Au fost dezbătute, de asemenea, posibilități de adaptare a acestuia la spațiu, variante în care el ar putea fi extins pe o suprafață mai mare pentru a deveni mai complex din punct de vedere al jocului și interacțiunii.

XO1010 - Plansa 1

XO1010 - PLANSA 2

RT1523 – Locul 2

Juriul a apreciat flexibilitatea și eficiența soluției propuse. Ținând cont de faptul că jocul de profile verticale și orizontale poate fi adaptat spațiului, s-a discutat posibilitatea extinderii sale pe toată suprafață sa.

RT1523 - Plansa 1

RT1523 - PLANSA 2

NA1000 – Locul 3

Juriul a apreciat originalitatea proiectului și creativitatea cu care acesta reușește să integreze elementele deja existente în spațiu, dezvoltând un concept clar pe baza lor. Profilele folosite nu sunt însă cele propuse prin temă, ceea ce îl face mai greu de implementat.

NA1000 - Plansa 1

NA1000 - PLANSA 2

Provocarea noastră

Invităm atât tinerii arhitecți, arhitecți de interior și studenții facultăților de profil din țară, cât și profesioniștii din domenii creative conexe, să participe cu o propunere de design de iluminat care să transforme zona de lobby într-un spațiu inedit și luminos destinat vizitatorilor și comunității Nod makerspace.

Încurajăm creativitatea și abordările diferite în ideea generării unui proiect coerent, care să-l facă pe vizitator să se simtă special, într-un spațiu deja cunoscut pentru promovarea designului de înaltă calitate.

Criteriile cărora trebuie să răspundă propunerea de amenajare sunt:
funcționalitatea, estetica și utilizarea creativă a materialelor.

Funcționalitatea

Propunerea trebuie să ia in calcul dimensiunile generoase ale spațiului și diferite scenarii de iluminat în funcție de tipul de evenimente care au loc și nevoile de zi cu zi.

Estetica

Amenajarea va ține cont de aspectul general al spațiului, de înălțime și de circuitul publicului și al membrilor. 

Materiale

Poți folosi orice tip de profile și accesorii de la Profilistled, partenerii și consultanții noștri în domeniu.

Dimensiuni

Soluția de iluminat trebuie să se încadreze intr-un corp sau un ansamblu de lumini de 3×7 metri.

DE CE?

Cei care ne trec pragul zilnic, ne vizitează pentru lucruri care mai de care mai diverse – vor să ajungă la bibliotecă sau în atelierele Nod makerspace, au o întâlnire cu un membru al comunității, iau parte la un eveniment sau curs care se desfășoară la noi, sunt curioși și își doresc un tur organizat al spațiului.

În lobby este amenajată zona de așteptare și primire, unde oamenii își fac prima impresie despre spațiu și interacționează pentru prima dată cu echipa Nod/ Mater. Acest spațiu este cartea noastră de vizită. De aici s-a născut ideea unui concurs care să pună în valoare spațiul așa cum se cuvine, printr-un corp/ ansamblu de corpuri de iluminat cu un design deosebit.

Spațiul

PROFILISTLED Romania este partenerul Mater si Nod makerspace in materie de sisteme de iluminat. Colaborarea reflectă inovatia și pasiunea ca fiind valori de bază. Conceptul a fost implementat folosind profile liniare echipate LED debitate si personalizate pentru fiecare zona in parte. 

Prin forme geometrice și linii de lumină independente, care să difuzeze o lumină directă, puternică, dar confortabilă, astfel de spațiu are nevoie ca lumina să stimuleze creativitatea și dorința de face lucruri.

Premiile

1000€

Premiul I

500€

Premiul II

150€

Premiul III

abonament Fanatic + cursuri
initiere @Nod makerspace

Juriul

Lorena Brează

Coordonator @ The Challenge Academy

Ștefan Ghenciulescu

Redactor sef @ Zeppelin

Florin Cobuz

CEO @ Nod makerspace

Demetrius Tanase

Designer de produs @ PROFILISTLED

Intrebări și răspunsuri

Concurenții pot participa individual sau în echipă. Nu au dreptul să participe la concurs membrii juriului și ai secretariatului, membrii echipei de elaborare a temei şi a regulamentului, promotorul, rude de gradul I si II ale celor menționați.

Spațiul se poate vizita pe toată durata concursului în orele de program Luni-Vineri 10:00 – 18:00. Pentru întrebări legate de istoria spațiului, povestea lui, modificările aduse în timp și functionalitatea actuală, vă puteți adresa echipei Nod makerspace.

Da. Soluția câștigătoare se va realiza cu ajuorul sistemelor de iluminat ale PROFILISTLED și va fi implementată de echipa de makeri de la Nod makerspace.

Concurenții pot participa individual sau în echipă. Nu au dreptul să participe la concurs membrii juriului și ai secretariatului, membrii echipei de elaborare a temei şi a regulamentului, promotorul, rude de gradul I si II ale celor menționați.

Despre MATER

MATER este prima bibliotecă de materiale din Sud-Estul Europei. Un instrument nou pentru învățare și inovare, biblioteca este o colecție extinsă atât de materiale clasice, cât și de cele mai noi, emergente, adunate din întreaga lume.

Colecția este constant actualizată de către echipa de bibliotecari și se adresează tuturor industriilor creative – arhitectură, construcții, design interior, design de produs, advertising, design de modă și de bijuterii, arte etc. – și instituțiilor de învățământ de profil.

Configurația spațială a bibliotecii a fost gândită în așa fel încât profesioniștii să poată lucra pentru proiectele lor, să se inspire cu ajutorul materialelor, să participe la conferințe și seminarii de specialitate.

În plus, profesioniștii pot vizita biblioteca împreună cu clienții pentru a compara materialele disponibile, atât fizic, cât și în catalogul online

Despre Nod makerspace

Nod makerspace este primul centru creativ de dimensiuni mari din România care are ca obiectiv democratizarea design-ului, a ingineriei si a educației creative. Este un spațiu de lucru creativ și un ecosistem dinamic deschis pentru designeri, artiști, ingineri, inventatori, freelanceri și antreprenori.

Orice minte creativă, oricine are o idee, o invenție sau un prototip, și vrea să le dezvolte, își găsește spațiul potrivit, o comunitate suport, și echipamentul de producție care poate aduce orice proiect la viață.

Nod este și un makerspace dar și un spațiu de co-working, prin urmare orice proiect poate fi dezvoltat aici.

FORMULAR CONCURS

[contact-form-7 id="5200" title="Formular Concurs RO"]